
ספר קצת על הספר החדש שלך:
הספר החדש שלי "החלומות שהורגים אותנו" הוא פריקול לספר המתח הקודם שלי, "פרידה מבבל" שיצא ב "כתר" ב 2011 וגיבורו הוא חוקר פרטי תל אביבי קשוח וציני ארז בראון. (אם כי אפשר לקרא אותו גם בנפרד מהספר הקודם).
בספר שתי עלילות מקבילות שמשתקפות זו בזו, הסיפור הראשון הוא סיפורו של ארז בראון שמחפש אחרי רננה ניסנוף, יורשת עשירה שנעלמה מביתה ללא הודעה מוקדמת, בראון יוצא למסע חיפושים בין רהט בדרום לחווה אורגנית של חסידי ברסלב בשטחים ומגלה שהוא לא היחידי שמחפש אחרי רננה ניסנוף. הסיפור השני הוא סיפורו של אורפיאוס הנגן המופלא שלשמע נגינתו השתתקו חיות הפרא והנהרות נטו מנתיבם כדי לשמוע את קולו, אהובתו של אורפיאוס אורידיקה מתה מהכשת נחש. אורפיאוס האבל יורד לארץ המתים כדי להחזירה לחיים, הוא מצליח להרדים את הכלב בעל שלושת הראשים ששומר על השאול, משכנע את האדס רע הלב שליט ממלכת המתים להחזיר לו את אהובתו. האדס מתנה את השבתה של אורידיקה לחיים בכך שאורפיאוס לא יביט לאחור. רגע לפני שהוא מגיע אל האור אורפיאוס מביט לאחור ואורידיקה נעלמת.
המשל של אורפיאוס עוסק בכוחו המוגבל של היוצר, לשחרר את עצמו, להגיע אל הקורא, הסיפור של ארז בראון עוסק ביכולת שלנו לדעת את האמת, להיות בטוחים בעולם ובעצמנו ואם אתה הולך אחרי האמת ואחרי היצירה שלך יש מחיר שצריך לשלם. (28 ש"ח לעותק דיגיטלי באינדיבוק)
זהו ספר מתח קלאסי בסגנון "הבלש האפל" אך גם ספר עוסק בהבדל הדק בין מציאות לחלום, שקר לאמת, מוות וחיים. בחיפוש הבלתי פוסק אחרי משמעות בעולם שנדמה שהכל בו מקרי, מה המשמעות? מה הדרך? לאן הולכים? כמו שהבנתם אני מאוד חזק בקטע של השאלות, על הנושא של התשובות אני עדיין עובד.
למרות שכבר הוצאת בכתר את ספרך הקודם, הפעם בחרת ללכת בדרך עצמאית. תוכל לספר לנו על הבחירה הזאת?
"כתר" לא רצו להוציא את הספר מסיבותיהם הם, פניתי להוצאת "ידיעות אחרונות" עורכת המקור נווית בראל אהבה את הספר, אבל שאר חברי המערכת התנגדו, נווית סיפרה לי על כך ובסוף השיחה אמרה לי "אל תוותר על הספר שלך". חשבתי אם לפנות לעוד הוצאות לאור והגעתי למסקנה שאין לי חשק שוב לחכות, לכתת את רגלי, להמתין חודשים לתשובה ואם היא תהיה חיובית להוציא את הספר שלי עוד שנה וחצי, מהבחינה הזאת אני חושב שהמשפט של נווית באופן קצת אירוני הוא שגרם לי ללכת בדרך העצמאית.איזה טיפים תתן למי שרוצה להוציא בהוצאה עצמית?
נכון שזה מאוד ישראלי להפוך למומחה בתחום אחרי שהתמחית בו חמש דקות רצופות, אבל מאחר והוצאתי רק ספר אחד בהוצאה עצמית אינני מרגיש שאני יכול לתת טיפים בנושא. אני יכול רק להגיד שמי שהוא יזם בנשמתו עלול להנות מהתהליך, אפשר ללמוד, להכיר אנשי מקצוע מעולים ובעיקר ליצור ספר שהוא כולו שלך, כשהוצאתי את הספר בכתר הרגשתי שאני חלק מפס ייצור, שאין לי שליטה על מה שקורה לספר, כשאתה מוציא את הספר בעצמך, זה שלך ורק שלך לטוב ולרע.
ולסיום, מה אתה קורא בימים אלו?
אני חייב לציין שלצערי אני עסוק מאוד בשיווק וייחצו"ן הספר שלי (אני מקווה שתוך חודש חודשיים אוכל להשתבלל שוב ולהמשיך את כתיבת הנובלה החדשה שלי "רצח של סופר מושלם") אז פנאי לקרא באופן רציני כמו שאני אוהב אין לי, כרגע חזרתי מהספריה עם "יצר המוות" של ג'ד רובנפלד שכתב את "פשר הרצח" ואהבתי מאוד ועם ספרו של יינון ניר שאני מודה שאני לא ממש מכיר "החייל האחרון" סיימתי לקרא את "האהבה הכי גדולה בעולם" של שירה כרמי ואת "ספר הקיץ" של טובה ינסון.
אודות ספרו של דוידי רוזנפלד באתר אינדיבוק>http://goo.gl/RWlTn0