השאלון העצמאי עם ורד רוזס־דמאיו

ורדד

ספרי קצת על הספר שלך, "סופות יולי"

יולי, גיבורת הסיפור, חווה גירושין כך באמצע החיים. היא יוצאת למסע מאוד הרפתקני מרתק וחושפני ב"עולם הסינגלס". כאחת, שהיתה שרויה בתרדמה במשך עשור, העולם החדש שניגלה בפניה מלא בהפתעות, חלקן נעימות וחלקן כואבות. תוך כדי המסע, יולי מתוודעת לעצמה ומגלה את אישיותה, מיניותה, פחדיה ותשוקותיה. היא מתמודדת עם מציאות מאוד מאתגרת, הקשורה גם כן להיותה חד הורית עם בעיה רפואית מסוימת שמעיבה עליה ועל בחירותיה, ועצם היותה אשת קריירה גם כן מהווה אתגר לא קטן למציאות חייה. אך שום דבר לא עוצר אותה, היא קמה ונופלת פעם אחר פעם וממשיכה קדימה, באופטימיות, ברגישות ובהומור. כשארז נכנס לחייה, עולמה משתנה. האם הבחירה בו תהיה אכן הקלף המנצח?
הרומן מבוסס על סיפורים אמיתיים של נשים רבות שחוו את עולם הרווקות. גיבורת הסיפור מעבירה מסר חזק בכל הנוגע להתמודדות עם רגעים קשים ומטלטלים בחיים. היא בוחרת להתחזק מהאהבה של הסביבה, החברים והמשפחה, היא כנה מאוד עם עצמה ועם הסביבה, מנסה לפתור את מה שמונע ממנה באופן אישי להתקדם, בוחרת להסתכל קדימה ולהשאיר את הנפילות מאחור מבלי להיסגר לאהבה, לתקווה ולהומור. יולי בעלת עוצמה נפשית וחוזק אך היא לא רואה זאת. במהלך המסע, היא תתחיל להטמיע עובדה זו – מה שקורה להרבה נשים. יולי דמות מאוד מצחיקה, אנרג'ייזר ובהחלט עם רגליים על הקרקע אפילו שהיא נותנת לעצמה לעתים ללכת לאיבוד ולו רק כדי שתוכל למצוא את עצמה שוב.
זהו סיפור ארץ ישראלי, סיפור אותנטי,שמושפע מהעולם שגם אני חוויתי – גירושין וחד הוריות. הספר נכתב בהשראת החוויות שאני חוויתי בעולם הרווקות ובהשראת נשים אחרות במצב דומה. מה שדחף אותי בעיקר לכתוב רומן זה, היה הרצון העז להעביר מסר לנשים רווקות, גרושות ונשואות שנמצאות בצומת דרכים. המטרה היתה לתת דוגמה של דמות אשר נופלת וקמה מחדש ומתמודדת עם בעיותיה האישיות אל מול הסביבה שלא תמיד מחבקת, ותמיד בנסיון למצוא את הטוב בכל נפילה שמתרחשת. כמו כן, אני מאמינה שאסור לפחד מלהתנסות ולהיפגע כי המחיר של ההחמצה הוא כבד יותר. סופות יולי בחלקו הראשון ובעיקר בחלק השני שעדיין לא יצא מעבירים מסר עמוק והעצמה נשית. כל אחת תמצא את עצמה שם בטוח. הספר כתוב בצורה משעשעת, סוחפת ובהחלט, "רכבת הרים" עבור הקורא/ת.

למה בחרת בהוצאה עצמית, מה היו השיקולים?

השיקולים לבחור בהוצאה עצמית היו בעיקר טכניים ושמירה על זכויות היוצרים. מעבר לכך, אף הוצאה גדולה אינה בדיוק פותחת דלת לסופרים מתחילים שזה מאוד מצער – אני חושבת שאנשים זקוקים לחומר חדש וסופרים מתחילים זקוקים להזדמנות להיכנס לשוק זה. שיקול נוסף בבחירת הוצאה עצמית הוא שמירה על ייחודיות הכתיבה של המחבר. חששתי שבהוצאה  יכתיבו לי סגנון מסוים ותהיה לי פחות יד חופשית. בהוצאה עצמית הייתי בטוחה שהייחודיות תישמר.

איזה טיפ תתני למי ששוקל להוציא בהוצאה עצמית?

תהליך בחירת אנשי מקצוע הוא חשוב ביותר. ישנם כמה דברים אליהם צריך לשים לב: עורך תוכן מקצועי – יש לבקש לראות רשימה של ספרים שנערכו על ידי אותו אדם, להיפגש ולשוחח עמו כדי לבדוק מהו תהליך העבודה אליו הוא מתחייב, לבדוק אם יש "כימיה" ביניכם. כנ"ל לגבי הגהה – אותו תהליך. יש לפרק את תהליך עריכת התוכן לשלבים וכנ"ל ההגהה. אסור להתפשר! יש לשבת ולתאם ציפיות שלא יהיו הפתעות באמצע הדרך או אי הבנות. ככל שתהיו יותר ברורים בהתחלה גם לגבי לוחות זמנים והגדרת תפקידים מדויקת, כך התהליך יהיה חלק יותר.

איזה עתיד את חוזה לשוק הספרים בארץ?

זהו שוק גדול אך לא מספיק. אכן יש את עולם הדיגיטל והעולם המסורתי יותר, של הספרים המודפסים. אני לא כל כך רואה עתיד חיובי לעולם הספרים בארץ. ישנם סופרים ממש טובים שמעוניינים לחדור לשוק זה אך יש יותר מדי חסמי כניסה, שרשרת ההפצה של הספרים גוזרת קופון כבד ממחיר הספרים כך שלסופרים לא נשאר כמעט פרנסה, ישנם סופרים מעולים אך לא בדיוק חזקים בשיווק ופה בארץ, אין ברירה – אם אינך איש שיווק – את לא מוכר. זה לא צריך להיות כך ולכן הרבה ספרים מצויינים מתפספסים בדרך. אני מקווה שאני טועה אך העתיד, לדעתי, אינו נראה כה טוב.

ולסיום, מה את קוראת בימים אלו?

בשנת 2006-2011 עבדתי על הספר שלי ולכן לא קראתי כלום. עשיתי הפסקה והנחתי את החומרים בצד. עד שנת 2015. ושוב, שנתיים בערך שעבדתי על הספר לא נגעתי בספר אחר, איני יכולה לכתוב ספר משלי ולקרוא בו זמנית ספר אחר. אך בהחלט אני כבר מתכננת ברגע שאוציא לאור את חלקו השני של "סופות יולי" לקרוא את "רסיסים של אושר" מאת אילת סווטיצקי.
לספרה של ורד רוזס-דמאיו באתר אינדיבוק: https://goo.gl/rbMSBV

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s