ספר לנו קצת על הספר שלך "100 דרכים לאבד את עצמך בהודו"…
"100 דרכים לאבד את עצמך בהודו" הוא ספר מסע עלילתי וקומי, שנכתב ומתרחש כולו בהודו הקסומה. זהו ספר מצחיק וקליל על הודו, אהבה, טעויות, מזל, חוסר מזל ועוד טיפה חוסר מזל, שנכתב בנסיעות של שתים-עשרה שעות באוטובוסים מקרטעים ועל המרפסות מול הנוף הירוק של הרי ההימלאיה. למעלה מ-20,000 תרמילאים ישראלים טסים מדי שנה לתת-היבשת ההודית וזהו הספר הראשון שמסופר מנקודת המבט של התרמילאי הישראלי הצעיר והמבולבל בעשור השלישי לחייו. את הספר כתבתי במשך טיול של שנה בניו זילנד ובמזרח הרחוק (תאילנד, סינגפור, וייטנאם, לאוס וחמישה חודשים בהודו) ולמרות שהעלילה בו היא פרי דמיוני בלבד, פה ושם ניתן למצוא סיפורים שאכן קרו במציאות.
לגבי שם הספר, לפני שהגעתי להודו שמעתי על הרבה אנשים ש"מצאו את עצמם" בהודו ותיארתי לעצמי שעל-מנת למצוא את עצמך, עלייך לאבד את עצמך לפניכן.
למה בחרת בהוצאה עצמית, מה היו השיקולים?
יותר מכל, האמנתי ביכולת האורגנית של הספר להגיע לאנשים ולגעת בהם דרך הרשתות החברתיות והאינטרנט ללא דחיפה של הוצאה גדולה. הייתה לי האמונה שהרבה אנשים יתחברו לרעיון העומד מאחורי הספר מכיוון שלא נתקלתי באף ספר דומה.
חלמתי על הספר הזה במשך שנים והיה לי חשוב שכל התהליך יתבצע בדרך שלי – העריכה, עיצוב הכריכה, וכמובן השיווק. חוץ מזה, היה לי מאוד חשוב שכל מילה ומילה בספר תהיה שלי ולשמור על הייחודיות בכתיבה. אם הייתי יכול להתחיל את כל התהליך מחדש לא הייתי משנה דבר, אבל חשוב לזכור שהוצאה עצמית של ספרך דורשת ממך להיות איש שיווק, שזו עבודה שלפעמים עשויה להיות מעצבנת ולא נעימה.
איזה טיפ תתן למי ששוקל להוציא בהוצאה עצמית?
לא למהר. תהליך של הוצאת ספר הוא תהליך ארוך ולפעמים גם מייגע, והדבר האחרון שאתם רוצים לעשות הוא לזרז את התהליך. קחו את הזמן, תמצאו את אנשי המקצוע הכי מקצועיים ומתאימים לספרכם (עריכה, הגהה, עיצוב כריכה ועימוד).
חזרתי מהודו עם ספר ביד וציפיות בשמיים ומהרגע שנחתי בארץ כולם מנסים להוריד לי את הציפיות כדי שלא אתאכזב. סופרים שדיברתי איתם, מפיצים ומו"לים כאחד, דבר שבהתחלה די אכזב אותי עד שלמדתי פשוט לא להקשיב לאף אחד חוץ מעצמי וללכת עם הלב בכל החלטה והחלטה בתהליך הארוך הזה.
חשוב גם לנסות וליצור לעצמכם קהל קוראים דרך הרשתות החבריות, שיעניקו לספר שלכם את הדחיפה הראשונית והחשובה כל כך. פתחתי דף קומי שנקרא "דברים שקורים רק בהודו" ונכון להיום נמצאים בדף למעלה מ-7,500 עוקבים, שללא ספק נתנו לספר את הדחיפה הראשונית לה היה זקוק.
איזה עתיד אתה חוזה לשוק הספרים בארץ?
שוק הספרים עובר תהליך משונה. בזכות הרשתות החברתיות והאינטרנט הגיעו לחנויות הספרים המוני אנשים שמעולם לא קראו ספר, אך הגיעו בעקבות כותב או כותבת שהם עוקבים אחריהם בפייסבוק, ופתאום ישנה התחושה שכל אחד שרוצה ואוהב לכתוב יכול לייצר לעצמו קהל קוראים ואם אתה טוב במה שאתה עושה – הקהל יגיע לחנויות הספרים ויבקש לרכוש עותק של הספר החדש שלך. אם בעבר מה שעמד בדרכך ככותב היו חנויות הספרים וההוצאות הגדולות – היום היחיד שעומד בדרכך הוא אתה.
ולסיום- איזה ספר אתה קורא בימים אלה?
בימים אלה אני קורא את הספר "פעם אחת, אישה אחת" שכתב יואב שוטן-גושן ויצא בהוצאת כנרת זמורה ביתן.
לספרו של נבו רוזי באתר אינדיבוק: https://goo.gl/A4CocN
ספר מעולה קליל ומצחיק ..
אהבתיאהבתי